16 Şubat 2012 Perşembe

Kadına Karşı Şiddete Dur Deyin !

Türkiye son zamanlarda kadına yönelik şiddet haberleri ile sarsılıyor. Bir yandan taciz ve tecavüz haberleri, bir yandan kocası tarafından şiddete maruz kalan kadın haberleri, bir yandan küçük yaşta çalıştırılan, evlendirilen kadın haberleri…

Buna karşı söylenilen hep aynı ‘üzüntüyle izliyoruz…’ Ancak üzüntüyle izlemek sorunu çözmüyor. Bu konuda bir an önce harekete geçilmeli diye düşünenler Türkiye’nin çeşitli yerlerinde birçok etkinlik düzenlemeye başladılar. Dikili’de düzenlenen ‘Şiddete Karşı Kadın Forumu’ da bunlardan biri. 
 Dikili Belediyesi, İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Feminist Kadın Sanatçılar Platformu ve Dikili Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği forumda, ‘12 Eylül Ceza Evlerinde Kadın Olmak’ ve ‘Kadın ve Barış’ konuları işlendi. Kadınların yaşadığı sıkıntılar, maruz kaldığı şiddet, kadın yazarlar Sevim Korkmaz, Günseli Kaya, Ayşen Göreli, Tiyatro Yönetmeni Kımız Bozkurt, Avukat Gizem Sayın, SKM Başkanı Çiçek Otlu ve Avukat Nurten Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşilerle masaya yatırıldı.

3 yıl önce tecavüz edilerek öldürülen İtalyan Sanatçı Pippa Bacca’dan, ceza evlerinde şiddete maruz kalanların yaşadıklarına kadar her konu yeterince ele alındı. Kadına karşı yaşanan şiddetin insani boyutu kadar hukuki boyutu da tartışıldı.

Forum sonunda Türkiye’nin her yerinden kadın temsilcilerin seçilip kendi yaşadıkları yerlerdeki sorunlara değinen bildirgeler hazırlanıp Dikili’de ‘Kadın Meclisi’ yapılmasına karar verildi.

Bu şiddete dur demenin en önemli yolu bu… Kadına karşı işlenen suçları durmadan deşifre etmek, bu forumları artırmak ve kadın meclisleri oluşturmak gerekiyor.

Ülkemizde kadına karşı işlenen suçlardan utanan biri olarak, bir kez daha yinelemekte yarar görüyorum. Kadına karşı işlenen suçları gücünüz yettiğince ve ulaşabildiğiniz her yerde deşifre edin. Düzenlenen forum ve etkinliklere katılarak sizde bu şiddete artık ‘DUR!’ deyin.

Saygılarımla...


Kaynak:http://www.gazeteyenigun.com.tr/koseyazilari/22586/bu-siddete-artik-%E2%80%98dur!-deyin

0 yorum:

Yorum Gönder